Tökmagkrém - 100% tökmag
TökmagkrémAmilyen apró, olyan sok jótékony hatása van a tökmagnak. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma: 100 g tökmag 28,5 g fehérjét tartalmaz, emellett bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban (az egyik legjobb természetes magnéziumforrás!) és cinkben. Gazdag antioxidánsokban – például karotinoidokban és E-vitaminban –, ezek pedig hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez és a sejtek védelméhez. A tökmagkrém – a tökmagolajjal ellentétben – tartalmazza a mag teljes rosttartalmát is. A magokat enyhén megpörköljük, hogy az ízük még jobban érvényesüljön, majd kevés tengeri sóval krémesre őröljük. Innentől pedig a felhasználásnak tényleg csak a fantázia szab határt. Összetevők: tökmag, só (<1%)
|
Leírás és Paraméterek
Kenheted bármilyen szendvicsbe, vaj helyett. A mi javaslatunk: egy szelet jó minőségű (kovászos) kenyér, rá 1-2 tk tökmagkrém, rá cottage cheese, majd pár szelet paradicsom, végül rukkola vagy bébispenót, és már kész is a szuperfinom, fehérjedús és egészséges reggeli.
Azon túl, hogy finom:
Minden diétába beilleszthető | Vegán, Keto, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleo, Tejfehérjementes |
Alacsony a GI indexe | |
Magas a telítetlen zsírsav tartalma | |
Magas fehérje-, és rendkívül alacsony szénhidráttartalom | 28 g fehérje/100 g, 3 g CH/100 g |
Sokoldalúan felhasználható | Smoothie-ba, zsalátaöntetkhez, mártásokba, kenyérre kenve... |