Mandulavaj fahéjjal
Termékünket a legjobb minőségű mandulából készítjük, adalékanyagok nélkül. Azaz nem tartalmaz tartósítószert, emulgeálószereket, vagy pálmazsírt, így egész családod kompromisszummentesen élvezheti az enyhén pirított magvak és a fahéj harmonikus ízét, egy csipetnyi kókuszvirágcukorral édesítve.
Próbáld ki almaszeletekre kenve, vagy zabkekszen, pillanatok alatt csillapítja az éhséget és az édességigényt! De teheted pirított kalácsra, süteményekbe, házi készítésű energiaszeletbe is. Gyúrd össze mandulaliszttel, és készíts belőle csokiba mártott szaloncukrot, vagy mandulakrémmel töltött bonbont, ha meg akarod lepni szeretteidet. Ízesíthetsz vele kásákat, tejberizst, rétegezheted pudingba. A mandulakrém fahéjjal önmagában, nagykanállal fogyasztva is tökéletes, alapanyagként pedig csak a fantázia szab határt a felhasználási lehetőségeknek.
A Mendula fahéjas mandulavajat számtalan diétába beillesztheted, glutén- és laktózmentes, vegán termék. A paleo, ketogén, nyers vegán receptek nélkülözhetetlen alapanyaga. Sportolók számára biztosítja a minőségi fehérjebevitelt, magas antioxidáns tartalma pedig segíti a gyorsabb regenerálódást edzés után.
A mandula az egyik legegészségesebb az olajos magvak közül, több E vitamint, riboflavint, niacint, kalciumot és rostot tartalmaz, mint bármely más diófajta. Kiváló magnézium forrás, emellett gazdag esszenciális, többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban.
Tápanyagai javítják az agy aktivitását, így rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának lehetőségét. Segít a koleszterinszint szabályozásában, és az egészséges szívműködés megőrzésében. Linol- és linolénsav tartalma csökkenti a gyulladásokat, E vitamin tartalma véd a rák ellen. Fogyókúránál magas zsírtartalma ellenére sikeresen használható: telítetlen zsírjai miatt hosszú ideig teltségérzetet biztosít, rosttartalma pedig segíti az emésztést.
A kókuszcukor a kókuszpálma virágzó rügyeinek nedvéből készül. Rendkívül gazdag ásványi anyagokban, magas a magnézium-, kálium-, cink- és vas-tartalma, és a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminok is megtalálhatóak benne. Továbbá antioxidáns hatású polifenolokat és 16 féle aminosavat tartalmaz.
A fahéj gyógyhatású fűszer, számtalan előnyös tulajdonsággal. Szabályozza a vércukor és a vérzsír szintjét, stimulálja az agyműködést, remek hatással van a kognitív képességekre. Remek íze mellett baktérium- és gombaölő hatása miatt is közkedvelt fűszernövény a keleti gasztronómiában.
Azon túl, hogy finom:
Minden diétába beilleszthető |
Vegán, Keto, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleo, Tejfehérjementes |
Alacsony GI index |
A mandulának mindössze 15 a glikémiás indexe |
Magas a telítetlen zsírsav tartalma |
A legjobb minőségű mandulának köszönhetően. Nagyon jó Omega-3 zsírsav forrás |
Magas fehérje-, és alacsony szénhidráttartalom |
19 g fehérje/100 g, 29 g CH/100 g |
Sokoldalúan felhasználható |
Smoothie-ba, zabkásába,süteményekbe, kekszekbe, mártásokba, kenyérre kenve... |