Tökmagkrém - 100% tökmag
TökmagkrémAmilyen apró, olyan sok jótékony hatása van a tökmagnak. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma: 100 g tökmag 28,5 g fehérjét tartalmaz, emellett bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban (az egyik legjobb természetes magnéziumforrás!) és cinkben. Gazdag antioxidánsokban – például karotinoidokban és E-vitaminban –, ezek pedig hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez és a sejtek védelméhez. A tökmagkrém – a tökmagolajjal ellentétben – tartalmazza a mag teljes rosttartalmát is. A magokat enyhén megpörköljük, hogy az ízük még jobban érvényesüljön, majd kevés tengeri sóval krémesre őröljük. Innentől pedig a felhasználásnak tényleg csak a fantázia szab határt. Összetevők: tökmag, só (<1%)
|
Leírás és Paraméterek
Kenheted bármilyen szendvicsbe, vaj helyett. A mi javaslatunk: egy szelet jó minőségű (kovászos) kenyér, rá 1-2 tk tökmagkrém, rá cottage cheese, majd pár szelet paradicsom, végül rukkola vagy bébispenót, és már kész is a szuperfinom, fehérjedús és egészséges reggeli.
Azon túl, hogy finom:
Mindenféle diétához illik | vegán, keto, gluténmentes, laktózmentes, paleo, tojásfehérje-mentes diétákhoz. |
Alacsony glikémiás index | a tökmag glikémiás indexe csak 15. |
Magas telítetlen zsírtartalom | a legjobb minőségű összetevőknek köszönhetően |
Magas fehérjetartalom | (28 gramm/100 gramm) és alacsony szénhidráttartalom (3 gramm/100 gramm). |
Sokféleképpen felhasználhatod | zabkásahoz, sütikhez, süteményekhez, szószokhoz vagy kenhető ételként. |