Receptek szendvicsekhez
A magkrémek felhasználásának egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módja, ha kenyérre kenjük őket. Itt csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek...
Számtalan verzióban fogyaszthatjuk őket: édesen és sósan, gyümölcsökkel és zöldségekkel megpakolva, egyéb kencével (pl. hummusszal) kiegészítve, sajttal, sonkával, vagy akár grillben összesütve, toastként. A földimogyorókrém és a tökmagkrém ráadásul kiemelkedően magas fehérjetartalommal rendelkezik, így sportolóknak, vegán életmódot folytatóknak különösen ajánljuk őket.
Édesek
-
kezdjük egy klasszikussal: a penaut butter&jely szendvics, azaz földimogyorókrém lekvárral (ha igazán finomat szeretnél, házi, magas gyümölcstartalmú lekvárt használj!)
-
deluxe mogyorókrém és friss málna
-
földimogyorókrém banánnal és áfonyával (pici fahéjszórással még izgalmasabbá teheted!)
-
sós karamellás törökmogyorókrém nektarinnal vagy őszibarackkal
-
mandulakrém friss fügével és mézzel
Sósak
-
tökmagkrém krémsajttal és koktélparadicsommal
-
földimogyorókrém tojással és retekkel/uborkával
-
tökmagkrém érlelt sonkával, mozzarellával és rukkolával
-
sós földimogyorókrém hummusszal, gránátalmával és rukkolával
-
mandulakrém parmezánnal és bébispenóttal