Mandulatej 1 perc alatt – Mendula mandulakrémből

Mandulatej házilag, egyszerűen és gyorsan? A Mendula mandulakrémből pillanatok alatt elkészítheted saját, krémes és finom magtejedet. Eddig kész bolti termékeket használtál? Tejfehérje érzékeny vendégek esetén tanácstalanul álltál a frissen főzött kávé fölött? Nincs időd egész éjjel áztatni, hosszasan turmixolni, majd leszűrni a friss mandulát a házi italhoz? Ha bármely kérdésre igen a válaszod, ez a recept Neked szól!
Egy evőkanál mandulakrémet turmixolj össze 3 dl tisztított vízzel, és pár csepp mézzel, vagy juharsziruppal, és el is készült a mandulatej házilag!
Édes, krémes, lágy ízű folyadékot kapsz, amely ízben és árában is vetekedik a bolti változatokkal. Fogyaszthatod önmagában, selymessé tehetsz vele forró nedűket, felhasználhatod desszertek és fő fogások alapanyagaként. Próbáld ki a klasszikus tejeskávék helyett a zöldteás matcha lattét, vagy a szuperegészséges kurkuma lattét. Ínyenceknek ajánljuk a héjában sült batátából készült melegítő italt, az édesburgonyát forró magtejjel simára turmixolva, téli fűszerekkel ízesítve.
Alkoss vele chiapudingot, kását, smoothie-t, vagy tejberizst. Használd fel krémlevesekben, főzelékekben, vagy készíts csőben sült zöldségeket, esetleg húsmentes muszakát vegán besamelmártással. Szinte bármilyen édes és sós receptben kiválthatod vele a tejet. Kellemes, gyengéden karakteres íze miatt gyerekeid is szeretni fogják.
Mandulakrémünket a legjobb minőségű, vegyszermentes mandulából készítjük, enyhe pirítást követően krémesítve, adalékanyagok nélkül. Nem tartalmaz tartósítószert, cukrot, vagy pálmazsírt, így gyermekednek is nyugodt szívvel varázsolhatsz belőle tápláló és természetes finomságokat.
A Mendula Mandulakrémet, és az abból készített italt számtalan diétába beillesztheted, glutén- és laktózmentes, vegán termék. A paleo, ketogén, nyers vegán receptek nélkülözhetetlen alapanyaga. Sportolók számára biztosítja a minőségi fehérjebevitelt, magas antioxidáns tartalma pedig segíti a gyorsabb regenerálódást edzés után.
A mandula az egyik legegészségesebb az olajos magvak közül, több E vitamint, riboflavint, niacint, kalciumot és rostot tartalmaz, mint bármely más diófajta. Kiváló magnézium forrás, emellett gazdag esszenciális, többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban.
Tápanyagai javítják az agy aktivitását, így rendszeres fogyasztása csökkenti az Alzheimer kór kialakulásának lehetőségét. Segít a koleszterinszint szabályozásában, és az egészséges szívműködés megőrzésében. Linol- és linolénsav tartalma csökkenti a gyulladásokat, E vitamin tartalma véd a rák ellen. Fogyókúránál magas zsírtartalma ellenére sikeresen használható: telítetlen zsírjai miatt hosszú ideig teltségérzetet biztosít, rosttartalma pedig segíti az emésztést.
Ha imádod a mandulatejet, de te is a változatos ízek híve vagy, próbáld ki a fenti receptet törökmogyoró- és kesukrémünkből is!