Csirke satay mogyorómártással

A páchoz és a szószhoz:
- egy kis darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lime reszelt héja és leve (ha nem kapunk kezeletlen héjút, elég a leve is)
- 1 tk méz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek currypor
- 3 ek Mendula földimogyoróvaj
- 500 g csirkemell filé
- 165 ml kókusztej
- 1 ek olaj (napraforgó)
- só ízlés szerint (a szójaszósz is sós, így óvatosan)
A tálaláshoz:
- jázminrizs
- lime szeletek
Elkészítés:
- A páchoz gyömbért és a fokhagyma gerezdeket meghámozzuk és lereszeljük.
- Hozzáadjuk a lime levét és reszelt héját, majd összekeverjük a mézzel, szójaszósszal, a curryporral és a földimogyoróvajjal. A méz miatt kicsit be fog sűrűsödni, egy pici vízzel hígíthatjuk.
- Az így elkészített marinád felét egy kis lábasba rakjuk. A másik felét pedig összekeverjük a nagyobb kockákra/csíkokra vágott csirkemellel (attól függ, hogyan szeretnénk a nyársra húzni). Hagyjuk állni a pácban kis ideig (akár egy egész éjszakán át).
- A marinád félretett másik felét összekeverjük a kókusztejjel, és kis lángon összemelegítjük. Ez lesz a szósz a nyárs mellé.
- A bepácolt csirkekockákat felhúzzuk a nyársra, és mehetnek a grillre. Natúr jázminrizst, a kókusztejes szószt, és valami könnyű, friss korianderrel és chilivel megpakolt salátát kínálunk mellé.