Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Csirke satay mogyorómártással

Csirke satay mogyorómártással

 

A páchoz és a szószhoz:

  • egy kis darab gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lime reszelt héja és leve (ha nem kapunk kezeletlen héjút, elég a leve is)
  • 1 tk méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek currypor
  • 3 ek Mendula földimogyoróvaj
  • 500 g csirkemell filé
  • 165 ml kókusztej
  • 1 ek olaj (napraforgó)
  • só ízlés szerint (a szójaszósz is sós, így óvatosan)

A tálaláshoz:

  • jázminrizs
  • lime szeletek


Elkészítés:

  1. A páchoz gyömbért és a fokhagyma gerezdeket meghámozzuk és lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a lime levét és reszelt héját, majd összekeverjük a mézzel, szójaszósszal, a curryporral és a földimogyoróvajjal. A méz miatt kicsit be fog sűrűsödni, egy pici vízzel hígíthatjuk.
  3. Az így elkészített marinád felét egy kis lábasba rakjuk. A másik felét pedig összekeverjük a nagyobb kockákra/csíkokra vágott csirkemellel (attól függ, hogyan szeretnénk a nyársra húzni). Hagyjuk állni a pácban kis ideig (akár egy egész éjszakán át).
  4. A marinád félretett másik felét összekeverjük a kókusztejjel, és kis lángon összemelegítjük. Ez lesz a szósz a nyárs mellé.
  5. A bepácolt csirkekockákat felhúzzuk a nyársra, és mehetnek a grillre. Natúr jázminrizst, a kókusztejes szószt, és valami könnyű, friss korianderrel és chilivel megpakolt salátát kínálunk mellé.

 

Keresés