Pisztáciás kekszgolyó
Hozzávalók:
- 200 g vajas keksz
- 2 ek pisztáciakrém
- 80 g fehér csokoládé
- 30 cl tejszín
- a hempergetéshez: apróra vágott mandulalapocska vagy pisztácia
Elkészítése:
- A kekszet késes robotgépben morzsává daráljuk.
- A tejszínt forrpontig melegítjük, és felolvasztjuk benne a fehér csokit.
- Hozzákeverjük a pisztáciakrémet is, majd az egész csokis keveréket hozzáadjuk a kekszmorzsához.
- Jól formázható, nem száraz masszát kell kapnunk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd kis golyókat formázunk belőle, és meghempergetjük az apróra vágott mandulában/pisztáciában.
Ötlet: egy fokkal bonyolultabb, de fehér csokiba is lehet mártani a kis golyókat, akkor igazi kis bonbonokat kapunk.