Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pisztáciás kekszgolyó

Pisztáciás kekszgolyó

Hozzávalók:

  • 200 g vajas keksz
  • 2 ek pisztáciakrém
  • 80 g fehér csokoládé
  • 30 cl tejszín 
  • a hempergetéshez: apróra vágott mandulalapocska vagy pisztácia


Elkészítése:

  1. A kekszet késes robotgépben morzsává daráljuk.
  2. A tejszínt forrpontig melegítjük, és felolvasztjuk benne a fehér csokit.
  3. Hozzákeverjük a pisztáciakrémet is, majd az egész csokis keveréket hozzáadjuk a kekszmorzsához.
  4. Jól formázható, nem száraz masszát kell kapnunk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd kis golyókat formázunk belőle, és meghempergetjük az apróra vágott mandulában/pisztáciában.

 

Ötlet: egy fokkal bonyolultabb, de fehér csokiba is lehet mártani a kis golyókat, akkor igazi kis bonbonokat kapunk.     

     

Keresés