Húsvéti töltött nyuszikekszek
Nekünk nem kell különösebb indok az otthoni keksz sütéshez, de ha még ráadásul húsvét is van, az már több mint kellő ok arra, hogy egy gyors és isteni töltött kekszet süssünk!
Egy sima keksz önmagában is elképesztő finom tud lenni, de ha még töltve is van, az már maga a mennyország. Ez a keksz egy linzer jellegű tésztából készült, a tölteléke pedig Mendula kakaós mogyorókrém :) Kell még mást ehhez hozzáfűznünk?
Mendula kakaós-mézes mogyorókrém
Hozzávalók:
- 50g hideg vaj
- 1 tojás
- 60g porcukor
- 150g liszt
- ½ tk sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
- Egy aprítóba mérjük bele a lisztet, a porcukrot, a sütőport, sót és a vajat. Aprítssuk morzsásra és adjuk hozzá a tojást. Folytassuk az aprítást addig, amíg a tészta össze nem áll egybe.
- Folpakba csomagoljuk és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe.
- Lisztezett felületen gyúrjuk át majd nyújtsuk ki kb 3-4 mm vékonyra a tésztát.
- Nyuszis formával szúrjuk ki az alakzatokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
- 175 fokos, légkeveréses sütőben süssük 6-8 percet, amíg világosbarnák nem lesznek.
- Miután teljesen kihűlt, tegyél 1 teáskanál Mendula kakaós-mézes mogyorókrémet az egyik nyuszira, kend el, és illeszd rá a másik nyuszit.
- 1-2 órát hagyd állni, hogy a töltelék egy kicsit megszilárduljon.
- Extra tipp: süti pecséttel vagy egy mintás pohár oldalával a szaggatás előtt dekorálhatod a tésztát, hogy izgalmasabb legyen a hatás.