Ezért fogyaszd a Mendula termékeket!
Itt az ősz, itt az ideje feltölteni a vitamin raktárakat!
Amint beköszönt a hidegebb időjárás, máris igyekszünk felkészíteni szervezetünket, hogy ellenállóbb legyen az őszi és téli hónapokban.
Ahelyett, hogy mesterséges úton jutnánk a vitaminokhoz táplálékkiegészítőkkel, tudatos étkezéssel is rengeteget segíthetünk az immunrendszerünknek. A minőségi alapanyagokból készült Mendula termékek bármelyik étkezést feldobják, így az étrended nem csak őrülten finom, de táplálóbb és egészségesebb is lehet. Nézzük meg, milyen szuper tulajdonságokkal vannak tele a Mendula magkrémek, granolák és szeletek, amiért érdemes őket beiktatni a mindennapokba.
Természetes energiaforrások
Az emberi szervezet számos forrásból nyerhetnek energiát, zsírokból és szénhidrátokból, de az élő sejtek egyik legfontosabb alkotórészei a fehérjék. A fehérjék fontos és változatos funkciói többek között az izmok, hormonok, haj és szőr szerkezeti elemei, és szerepük van az immunrendszer felépítésében is. A fehérjeforrások közül talán legismertebbek a húsfélék, de egyre többen vannak, akik a vegetáriánus, vagy teljesen vegán étrendet követik. Számukra remek alternatíva lehet az állati eredetű fehérje pótlására az olajos magvak fogyasztása. Természetesen nem csak a húsmentes étrend követőire, hanem mindenkire pozitív hatással lehetnek ezek a növényi alapú, finom energiaforrások.
Magkrém, tele fehérjével és jótékony zsírsavakkal
Az olajos magvak egyik szuper tulajdonsága, hogy kiemelkedő a fehérjetartalmuk, emellett, az energiát adó tápanyagok közül 40-60 százalékban tartalmaznak zsiradékot, ami nagyobb arányban jótékony hatású magas telítetlen zsírsavakat takar. A többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavak például a szív-és érrendszerre vannak jótékony hatással, és a koleszterin szintet is csökkenthetik, az E-vitamin tartalmuk miatt pedig az agyunkra és idegrendszerünkre vannak kedvező hatással.
A Mendulánál szinte az összes, Magyarországon népszerű olajos magból készítünk krémet: földimogyoróból, mandulából, törökmogyoróból, kesudióból, és hamarosan pisztáciából is. A natúr Mendula magkrémek 100%-os tisztaságúak, az olajos magon kívül nincsen benne semmi más, se pálmaolaj, se adalékanyag, se színezék, vagy aroma.
Az ízesített magkrémeknek is kiemelkedő az olajos mag tartalma, ezek a termékek is 78-99%-ban tartalmaznak magot. A hozzáadott ízesítők pedig mind-mind prémium minőségű hozzávalók: fűszerek, kókuszvirágcukor, akácméz, belga kakaópor.
Érdekesség, hogy az Omega-3 és -6 zsírsavak aránya ideális esetben 1:3-1:5 között van. A Mendula magkrémek közül a pisztácia- , és a földimogyorókrém tartalmazza ezeket a zsírsavakat a legkedvezőbb arányban.
Vitaminok a granoládban
Vitaminforrásként természetes úton leginkább a friss gyümölcsökben bízhatunk, azonban az idénygyümölcsökhöz nehéz a szezonon kívül hozzájutni. Szerencsére van olyan szuper megoldás, ami nem csak az ízeket, de a vitaminokat is megőrzi. A liofilizálás, azaz a fagyasztva szárítás az egyik legkíméletesebb tartósítási módszer. Az eljárás során a teljes víztartalmat eltávolítják a gyümölcsből, de minden értékes összetevője, így a vitaminok is megmaradnak. Sőt, még az íze is olyan, mint az eredetié, méghozzá azért, mert a tartósításhoz nem használnak semmiféle cukrot, kemikáliát, vagy ízesítőszert. Így maradnak szépek, finomak és egészségesek.
A másik népszerű tartósító módszer az aszalás, amely szintén kíméletesen tartósítja a gyümölcsöket, hiszen alacsony hőmérsékleten vonják ki belőle a vizet, megőrizve ezzel a gyümölcs értékes vitamintartalmát. A Mendula granolákban az aszalt és a liofilizált gyümölcsök is megtalálhatóak, nagyon sokféle alapanyaggal dolgozunk: eper, málna, alma, fekete- és piros ribizli, meggy, banán, vörösáfonya, kókusz – mind-mind megtalálhatóak a műhelyünkben és persze a termékeinkben. A granolákban minden benne van ami az egészséges és finom reggelihez kell: a gyümiken kívül a már korábban említett jótékony olajos magvak és rostdús gluténmentes zabpehely.
Próbáld ki!
Gyümölcsszelet rostokkal
A szervezet egészséges működésének kiemelkedően fontos része a jól működő emésztés is, ebben pedig létfontosságú szerepet töltenek be összetett szénhidrátok. A rostok olyan növényi eredetű szénhidrátok, melyeket szervezetünk nem képes megemészteni, mégis többféle jótékony hatásuk van, ezért is fontos a rostokban gazdag táplálkozás.
Magyarországon a lakosság döntő többségének étrendje rosthiányos, de ez könnyen egyensúlyba hozható aszalt gyümölcsökkel. Ahogy korábban is írtuk, az aszalás a másik nagyszerű módszer a liofilizáláson kívül a tartósításra, a gyümölcsök így természetes cukortartalmukat is megőrzik, ezért szuper nassolnivaló válhat belőlük. A szárított gyümölcsök vitamintartalmáról sem szabad elfelejtkeznünk, valamint magnéziumot, cinket, káliumot és mangánt is bőven tartalmaz, ami szintén kedvezően hat a szervezetre. A Mendula superfruit barok finomra őrölt mandula és aszalt nyári gyümölcsök keverékéből készülnek, hozzáadott cukor nélkül.
Ez a rostdús energiabomba bármikor bevethető, mindig ad egy kis plusz energiát!