Puding
Vegán desszert – krémes finomságok Mendula magvajakkal
Az egyik kedvenc magkrémes édességünk a klasszikus puding, vagy pohárkrém. Pofonegyszerű elkészíteni, és mindig nagy sikert arat, akár a gyerekeknek készül, akár vendégváró finomságként tálaljuk. Ha gyorsan szeretnél látványos eredményt elérni, próbáld ki az alábbi alapreceptet és kombináld ízlésed szerint a hozzávalókat!
Az isteni vegán desszert alapja 4-5 dl növényi tej, amelyet 40 g étkezési keményítővel, nádcukorral és vaníliával főzz fel pudingnak. A kész, még forró krémbe keverd bele a kiválasztott magkrémet, de ha több réteg szükséges a recepthez, ekkor tudod kettéosztani, és a másik feléhez adj például kakaóport a magvaj helyett.
Ha nincs kedved főzni, készítsd elő előző éjjel az édességet: a növényi tejet, a nádcukrot és a vaníliát rázd össze egy befőttesüvegben néhány kanálnyi magvajjal, és fél csésze chia maggal. Tedd a hűtőbe és várd meg, hogy a magvak megdagadjanak és a keverék finoman szemcsés krémmé lényegüljön át.
A kész alapokból ezután pillanatok alatt készíthetsz pohárkrémeket. A közkedvelt vegán desszert megalkotásához akár a kamrapolcról és a mélyhűtőből is össze tudod szedni a hozzávalókat, de friss gyümölcsökkel még finomabb és egészségesebb nyalánkságokat kreálhatsz. A rétegek közé szórj ropogós granoláinkból, vagy összetört zabkekszből, de aprított magvakkal és csokoládédarabokkal is megbolondíthatod az édességet.
A törökmogyoróhoz remekül passzolnak a csokis, vaníliás ízek. A Deluxe mogyorókrém önmagában is csodás ízt ad az alapkrémnek, és ha pirított mogyoróval, étcsokoládé öntettel tálalod, mindenkit leveszel a lábáról, aki megkóstolja. Kiválóan illik hozzá a kávés babapiskóta, vagy a banán is.
A földimogyoróvajhoz van pár bevált kombinációnk. Zabkeksz morzsa, banán, csokicseppek és sós karamell: bárhogyan variálod a fentieket, nem hibázhatsz! A desszertre szórhatsz csoki-, vagy karamell fudge darabokat, vagy készíthetsz ezekből öntetet is.
A mandulakrémes verziót próbáld ki kókuszos pudinggal rétegezve, vagy juharszirupban forralj kékáfonyát és ezzel a gyümölcsdarabos öntettel dobd fel. A fahéjas mandulához remek párosítás a narancs, vagy az alma, de a fűszeres sütőtökkel is harmonikus kompozíciót alkot.
A kesukrém vaníliás íze étcsokival kombinálva is jól érvényesül, de önmagában, lekvárokkal, friss- és aszalt gyümölcsökkel és granolával feldobva is népszerű finomság. Próbáld ki vele a vegán somlói, a Rákóczi túrós, vagy a klasszikus tiramisu pohárkrém verzióit is!
Magkrémjeink az olajos magvak tiszta esszenciái, melyek számtalan nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak, és szinte minden fogásba becsempészhetsz belőlük egy-egy kiskanálnyit. Csak kiváló minőségű alapanyagokból dolgozunk, kizárólag a tökéletes ízű magvak jöhetnek szóba a készítéskor, hiszen termékeink a clean eating jegyében készülnek, hozzáadott pálmaolaj és egyéb adalékanyagok nélkül. A paleo, ketogén, nyers vegán diéták remek társai. Próbáld ki mindegyiket, és válaszd ki kedvenceidet!