Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Hogy született meg a BrewNuts?

Ha már csináltunk tavaly borok mellé magkeverékeket, amelynek az ötlete stílusosan 2 korsó sör mellett született, úgy gondoltuk, akkor lesz kerek a sztori, ha lesznek végre sörök mellé tervezett keverékeink is. 

2022 őszén részt vettünk egy párizsi élelmiszer-kiállításon, ahol a végtelen szerencsénk pont a magyar kézműves sörök mellé tette le a mi standunkat. Amikor az első nap már reggel 10-kor hallottuk a sörösdoboz jellegzetes szisszenő hangját, mikor kinyitják, már sejtettük, hogy nagyon szórakoztató 5 nap vár ránk. Nem is tévedtünk... A jó hangulat tehát adott volt, és itt ismerkedtünk meg mélyrehatóbban a Fehér Nyúl söreivel is. 
 



Az öt emlékezetes nap után azonban vissza kellett térni a valóságba és a karácsonyi őrületbe, de sok-sok ötlet kavargott már ekkor is a fejünkben.

A karácsonyi hajtás elmúltával, januárban (nálunk mindig az év eleje a termékfejlesztés ideje) immár kipihenten és tervekkel tele kerestük meg Álmosékat, hogy mit szólnának, ha közösen fejlesztenénk ki a sörök mellé szánt magkeverékeket.



Nem várt nyitottság és lelkesedés fogadta az ötletünket, így mi is beléptünk a Fehér Nyúl üregébe, hogy mélyrehatóbban megismerkedjünk a kézműves sörök világával.

Az üzemünkben fellelhető rengetegféle olajos mag, fűszerek és aszalt gyümölcsök csak arra vártak, hogy a sörök is mellett is megmutathassák a sokszínűségüket. Álmoséktól megtanultunk, hogy a söröket hogyan csoportosíthatjuk, milyen ízjegyek jellemzőek az egyes sörfajtákra, és ebből kiindulva készítettük el az első körös mintákat – mintegy 17 féle keveréket (side note: nem volt egyszerű feladat végigkóstolni ennyi magot a sokféle sörrel, ennyit mondhatunk). Ebből a második kóstoló körre maradt 10, majd ezekből született meg a négy végleges keverék négy féle sörtípushoz: Pils, IPA, gyümölcsös és desszertsörökhöz.        

Mindegyik magkeverék kellemesen fűszeres, egyszerre kissé édes és sós, és annyira finomak, hogy szerintünk nem csak sör mellé fogjátok fogyasztani őket. Ismerkedjetek meg velük 

 

Tóth Melinda

Keresés