Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Salátaöntethez

Salátaöntethez

Salátaöntet házilag – Mendula magkrémből

Számtalan receptet kipróbáltunk magkrémjeinkből, de az nekünk is újdonság volt, hogy mennyire jól harmonizálnak a nyers zöldségekkel és milyen isteni dresszingeket tudunk belőlük készíteni percek alatt. A legegyszerűbb zöld levélkéket is új dimenzióba emelik a finoman olajos magvajak. Ha pedig tovább turbózod a salátáidat avokádóval és magvakkal, sajtkockákkal, keménytojással, vagy tonhallal, komplett főételt alkothatsz egyszerűen és gyorsan.  

A salátaöntet házilag, frissen elkészítve a legjobb! Alapreceptként keverj össze 2 nagy evőkanál mandula-, vagy törökmogyoróvajat 120 ml olíva-, vagy szőlőmag olajjal, 2 evőkanál jó minőségű balzsamecettel és 1 evőkanál mézzel, sózd és borsozd. Botmixerrel készíts belőle homogén öntetet, hűtőben sokáig eláll. A vegán verzióhoz adj méz helyett juhar-, rizs-, vagy datolyaszirupot! A fenti alapkeverék számtalan módon variálható, dijoni mustárral, fokhagymával még markánsabb ízeket kapsz. Ha pedig balzsamecet helyett alma-, vagy más gyümölcsecetet használsz, egészen új karaktert kap a mártás.

Ázsiai ízekhez használd krémes, vagy crunchy mogyoróvajunkat. Adj hozzá rizsecetet, szójaszószt, szezámolajat, és lime levet. Ízesítsd agave sziruppal, vagy más édesítővel, gyömbérrel, fokhagymával és tedd tüzessé chilivel. Ha túl sűrű lett, adj hozzá egy kevés vizet, hogy minden egyes salátalevelet be tudjon vonni az ellenállhatatlan dresszing. 

Ezeket a mártásokat zöldséges Buddha tálak készítéséhez is felhasználhatod, amelyekben a nyers zöldségek mellé párolt, vagy grillezett társaik kerülnek, ízlés szerint pár kanálnyi teljes értékű főtt gabona társaságában.  

Kesukrémünkkel próbálj ki egy édeskés verziót is, szőlőmag olajjal, juharsziruppal és citromlével isteni ízesítő lehet friss gyümölcsös salátákhoz, de a reszelt répa és alma keverékéhez is remekül passzol, diódarabokkal és mazsolával meghintve. A fahéjas mandula pedig jó társa lehet az almás, körtés kombinációknak.

 

További tippek a tökéletes salátákhoz:

Mindig tálalás előtt keverd a levelekhez az öntetet, hogy megőrizzék frissességüket!

A legjobb, ha keverednek a különféle textúrák, és a salátában megtalálhatók a krémes, a roppanós és a lágy állagú alkotóelemek is.

Szórd meg salátáidat pirított magvakkal, csírákkal, sült csicseriborsóval, tortilla chips csíkokkal, vagy fűszeres krutonnal, hogy minden falathoz jusson egy ropogós feltét is.

Keverj a friss levelekhez lágy alapanyagokat is, a pácolt articsóka, az avokádókockák, a keménytojás, vagy a puha kecskesajt mind remek választás egy könnyű ebédhez.

  

Magkrémjeink az olajos magvak tiszta esszenciái, melyek számtalan nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak, és szinte minden fogásba becsempészhetsz belőlük egy-egy kiskanálnyit. Csak kiváló minőségű alapanyagokból dolgozunk, kizárólag a tökéletes ízű magvak jöhetnek szóba a készítéskor, hiszen termékeink a clean eating jegyében készülnek, hozzáadott pálmaolaj és egyéb adalékanyagok nélkül.

 

Keresés