Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pisztáciás-mandulás omlós keksz, citromkrémmel töltve

Pisztáciás-mandulás omlós keksz, citromkrémmel töltve Szuperfinom, igazi tavaszi hangulatú keksz: pisztáciás-mandulás omlós tészta, citromkrémmel töltve. Erősen ajánlott duplázni az adagot :)
 
Hozzávalók (kb. 12-13 kekszhez):
Az omlós tésztához:
90 g liszt
30 g pisztácia 
40 g porcukor
40 g hideg vaj
40 g mandulavaj
fél kezeletlen citrom héja
2 ek hideg víz
csipet só
 
A citromkrémhez:
1 tojás
50 ml citromlé
40 g cukor
Egy kezeletlen citrom héja
30 g vaj
 
Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva min. 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben a citromkrémhez a vaj kivételével mindent egy fém tálba rakunk, és vízgőz felett (!!! ez fontos! Ha erős láng éri, citromos tojásrántotta lesz belőle), folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hagyjuk kicsit hűlni, és amikor már nem forró, belekeverjük a vajat, és az egészet kihabosítjuk egy botturmixszal. Mehet ez is a hűtőbe.
 
A tésztát finoman lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és tojás alakú szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük, hogy épp hogy csak megpiruljon a széle. Ne süssük túl.
 
Tálalás előtt kb. 1 órával kettő-kettő kekszet összeragasztunk a citromkrémmel. Annyit csináljunk meg, amennyi elfogy, hogy ne ázzanak el a kekszek a citromkrémtől.
 

Keresés