Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Pisztáciás-mandulás omlós keksz, citromkrémmel töltve

Pisztáciás-mandulás omlós keksz, citromkrémmel töltve

Szuperfinom, igazi tavaszi hangulatú keksz: pisztáciás-mandulás omlós tészta, citromkrémmel töltve. Erősen ajánlott duplázni az adagot :)

 

Hozzávalók (kb. 12-13 kekszhez):

Az omlós tésztához:

  • 90 g liszt
  • 30 g pisztácia 
  • 40 g porcukor
  • 40 g hideg vaj
  • 40 g mandulavaj
  • fél kezeletlen citrom héja
  • 2 ek hideg víz
  • csipet só

 

A citromkrémhez:

  • 1 tojás
  • 50 ml citromlé
  • 40 g cukor
  • Egy kezeletlen citrom héja
  • 30 g vaj
     
  1. Az omlós tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva min. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Közben a citromkrémhez a vaj kivételével mindent egy fém tálba rakunk, és vízgőz felett (!!! ez fontos! Ha erős láng éri, citromos tojásrántotta lesz belőle), folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  3. Hagyjuk kicsit hűlni, és amikor már nem forró, belekeverjük a vajat, és az egészet kihabosítjuk egy botturmixszal. Mehet ez is a hűtőbe.
  4. A tésztát finoman lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és tojás alakú szaggatóval kiszúrjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük, hogy épp hogy csak megpiruljon a széle. Ne süssük túl.
  6. Tálalás előtt kb. 1 órával kettő-kettő kekszet összeragasztunk a citromkrémmel. Annyit csináljunk meg, amennyi elfogy, hogy ne ázzanak el a kekszek a citromkrémtől.
 

Keresés