Áfonyás-mandulás süti
Recept (24-25 cm-es kerek tortaformához):
- 70 g vaj
- 150 g epres vagy natúr mandulakrém
- 250 g nádcukor
- 3 tojás
- 175 g joghurt
- 300 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kezeletlen narancs héja
- 1 kk só
- Kb. 300 g áfonya
Elkészítése:
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az epres mandulakrémet.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel keverjük egy fél percig.
- Hozzákeverjük a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet és a sót hozzászitáljuk. Mehet bele a reszelt narancshéj (ez nagyon jó bele, ha kapunk kezeletlen narancsot, mindenképpen rakjunk bele!).
- Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, rászórjuk az áfonyát (kicsit bele is nyomkodjuk), majd 170 fokon tűpróbáig sütjük.