vegán puding_1
Csokis, Gyerekeknek, Gyors, Magvajas édességek, Sütés nélkül, További tippek, receptek, Vegán

Vegán puding (mandula- és csokipuding)

Szerintem már írtam, hogy a családban a férjem a legkevésbé édesszájú. Sőt, ő tökéletesen ellene édesség nélkül is. Nos, ebből a mandulás-csokis pudingból ő 2 pohárral evett, és leírnám, hogy mit mondott, hogy mennyire finom, de a szóhasználata nem illene a bog keretei közé 🙂 Amúgy már tök rég ki akartam próbálni a magvajakat pudingok/krémek gazdagításához/ízesítéséhez, de érthetetlen módon eddig nem került rá sor. De most! Annyira finom lett!!! Sosem gondoltam volna, hogy egy vegán puding, azaz egy tehéntej és tojássárgája nélküli változat ilyen finom lehet, pedig de:) Tökéletesen krémes és lágy a textúrája, és elképesztően intenzív, gazdag mandulaíze van. Javaslom a mennyiség azonnali duplázását, mert harc lesz az utolsó poharakért!

vegán puding_1Vegán puding (mandulás-csokis):

4 adaghoz:
4 dl mandulatej (még finomabb 3 dl mandulatej-1 dl kókusztejszín keverékével)
1 rúd vanília
3 ek (35 g) barna nádcukor
30 g étkezési keményítő
70 g Mendula mandulavaj
60 g 70%-os étcsoki apróra vágva

A vaníliarudat kettéhasítom, kikapargatom a magjait, majd a magokat és a rudat is a mandulatejhez adom, és forrpontig melegítem. A keményítőt kevés hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a meleg tejhez. Hozzáadom a kókuszcukrot is, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrűsítem. Elfelezem a pudingot, és a felét a csokival (a meleg pudingba beleolvad), felét a mandulavajjal ízesítem. Rétegezve 4 kis pohárba töltöm.

vegán puding_2

vegán puding_3

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.