0Ft

0 termék a kosárban

Rólunk

Már 2011-ben,

amikor gyümölcsöst telepítettünk 36 kis facsemetével,  nem is olyan titkon abban a reményben tettük, hogy egyszer majd a saját kis manufaktúránkban abból a gyümölcsből fogunk lekvárt főzni, meg majd különleges kekszeket és mindenféle egyéb finomságokat sütni. A vágy tehát már rég megvolt, sok-sok ötlet is, ami mindig kicsit formálódott, de az elhatározás késett… Hogy akkor hogyan. Meg miből. Mikor. Most még nem. Majd egyszer.
Aztán egyszer csak jött AZ ötlet, amiről egyre többet és egyre konkrétabban beszélgettünk, elkapott minket a lelkesedés, és végre megszületett az elhatározás is, és egyszer csak nem tűnt semmi sem megoldhatatlannak.

Melinda

Nálam a sütés hobbiból lett szép lassan szenvedély...

Az egyetemi tanulmányaim során Franciaországban töltött fél év alatt a jogi tantárgyaknál sokkal jobban érdekelt a kis cukrászdák kínálata, és még annál is jobban az egyes sütik elkészítésének technikája, úgyhogy fogtam magam, és amennyire csak tehettem beleástam magam a francia finomságok készítésének művészetébe. Itt ismerkedtem meg az olyan francia klasszikusokkal, mint a financier, a macaron, a tarte au citron, az éclair vagy a mille feuille.

Rengeteget tanultam az alapanyagokról, a technikákról, de főleg arról, hogy minőségben nem kötünk kompromisszumot, és a tökéletes eredményhez minden alapanyagból csak a legjobbat szabad választani.

Tudtam, hogy nekem muszáj lesz valamikor a cukrászattal foglalkozni hivatás szinten, nem lehet, hogy ez csak megrekedjen az otthoni sütögetésnél.

Miklós fát ültet, épít...

Bár nem a sütés a kedvenc időtöltése – szintén imád alkotni, kézzel fogható vagy ehető dolgokat előállítani, ő a vállalkozásunk motorja (egy hajcsár…), aki a semmiből kialakította a cukrászműhelyünket, aki szervez, tárgyal, számol (végülis ő a közgazdász), honlapot fejleszt, lelkesen kóstol és (kíméletlenül őszintén) véleményez.

A gyümölcsöst azóta is lelkesen gondozza, minden létező irodalmat elolvasott a gyümölcsfák metszéséről (ő ilyen: ha egyszer valami elkezdi komolyan érdekelni, akkor minden könyvet megvesz róla, youtube videókat néz, tanul, kísérletezget, és gyakorol, gyakorol, gyakorol), és idén már nagyon szép kis termésünk is volt.

Másik nagy szenvedélye a savanyítás-fermentálás tudománya. Savanyú káposzta, almaecet, kimcsi és különféle erjesztett tejtermékek lepték el a spájzunkat. Mondjuk amikor föld alatt erjesztett húsról csillogó szemekkel beszél, egy kicsit mindig megrémülök. Ha nem figyelek, akkor a ezek a termékek előbb-utóbb bekerülnek vállalkozásunk kínálatába is.

Miki

Mi együtt vagyunk a Mendula csapata!

Termékeink legnagyobb része saját fejlesztés, napokig-hetekig próbálgatjuk, módosítgatjuk, amíg azt nem mondjuk rá, hogy igen, ez tökéletes, ezzel ki lehet állni a nagyközönség elé.

Műhelyünkben készítünk csomagolt sós rágcsálnivalókat, hogy a cimborákkal beszélgetve jobban csússzon a fröccs vagy a sör, és készülnek nálunk  különleges csomagolt édes sütemények is, hogy ha rád tör az édesség utáni vágy, mindig kéznél legyen egy doboz minőségi keksz.

Ott vagyunk, ha családi vagy céges rendezvényre – gyerekzsúrra, születésnapra, esküvőre, karácsonyi összejövetelekre, csapatépítőre – szeretnél valami különlegességet kínálni szeretteidnek vagy kollégáidnak, és minőségi alternatívát keresel a száraz, unalmas, adalékanyagokkal, aromákkal, margarinnal készült sütikre, kekszekre. Sütünk pitéket, sütinyalókákat (cake popot), macaron-t, de ha jobban szereted a régi klasszikusokat, akár csinálunk neked házi baracklekvárral és igazi dióval készült zserbót is. Amit csak megálmodsz.

Megálmodtuk, megsütöttük, neked adjuk!

Melinda&Miklós