0Ft

0 termék a kosárban

Gesztenyés-mogyorókrémes pite (paleo)

Sose gondoltam volna, hogy fehér liszt nélkül is ilyen tökéletes állagú pitetésztát lehet gyúrni. Pedig lehet, ez a recept a bizonyíték, odavoltam érte. Gyönyörűen összeáll, két folpack között pedig plusz “lisztezés”, repedezés nélkül szuperül nyújtható. Ez a süti alaptésztája, ha pedig megsült, töltelékként már csak egy kis kézműves paleo kakaós mogyorókrém kell, a tetejére meg mehet bármilyen gyümölcs. Nálam most gránátalma magok, de lehet áfonya, friss eper (azzal lehet a legjobb), aszalt meggy… Csodasüti. Paleósan, egészségesen.

 

Hozzávalók (egy kb. 24-26 cm átmérőjű kerek piteformához):

A pite tésztájához:

200 g gesztenyeliszt
100 g kókuszzsír
40 g méz
1 csipet só

Töltelék:

200 g MENDULA paleo kakaós mogyorókrém

Bármilyen gyümölcs

A gesztenyelisztet elkeverem a sóval, majd a kókuszzsírral összemorzsolom, amíg már nincsenek benne nagyobb zsiradékdarabok, és homokszerű lesz az egész, majd hozzáadom a mézet is. Simára gyúrom, majd folpackba csomagolva hűtőben legalább fél órát pihentetem.

Ezután két folpack között kinyújtom akkorára, hogy ki tudjam vele bélelni a (kivajazott, lisztezett) piteformát, megszurkálom az alját, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világos barnára sütöm (vigyázz, mert a tészta a gesztenyeliszttől eleve barna, nehogy odaégesd!). Ha kihűlt, egyszerűen megtöltöm a kakaós mogyorókrémmel, és gyümölccsel díszítem.