0Ft

0 termék a kosárban

Mogyoróvajas sült karfiol

Aki kicsit is követi a gasztro trendeket, tudja, hogy a milyen nagy menőség mostanság az egészben sült karfiol. Azt pedig már Chili&Vanília óta tudjuk, hogy a rózsáira szedett sült karfiol kakaóval is szuper. A sült karfiolban a legjobb, hogy nem lesz tőle büdös az egész lakásban, és sokkal koncentráltabban van benne minden íz, mivel nem fő ki belőle a főzővizébe.

Na ezt a szuperséget dobtam fel a saját készítésű mogyoróvajunkkal…Gondoltam, ha kakaóval is működik a dolog, nem lehet annyira rossz a sült karfiol (natúr) mogyoróvajjal sem (annyira elvetemült azért nem vagyok, hogy csokis mogyorókémmel próbáljam ki). Az eredmény? Zseniális. Előételként, főételként, köretként, bárhogy! Még, még, még!

 

Hozzávalók:

 

1 nagy fej karfiol

90 g  MENDULA mogyoróvaj

fél lime leve

3-4 ek olívaolaj

1/2 tk fahéj

1/4 tk currypor (más fűszerekkel is műküdhet!)

só, bors

a tálaláshoz: lime, újhagyma, koriander/petrezselyem

 

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Az öntethez a mogyoróvajat, olívaolajat, lime levet és a fűszereket simára keverem (ha túl sűrűnek találnánk, mehet még bele olaj vagy lime), majd egyenletesen bekenem vele a karfiolokat (ennek a legegyszerűbb módja, ha ráöntjük az egészet a karfiolrózsákra, és a két kis kezünkkel alaposan beléjük masszírozzuk az öntetet). Sütőbe rakjuk, majd addig sütjük, míg megpuhul a karfiol, kb. 30 perc. Tálaláskor szórjunk rá karikára vágott újhagymát, koriandert vagy petrezselymet, és jót tesz neki még egy kis lime lé.