0Ft

0 termék a kosárban

Paleo mandulavajas brownie

Kész, ennyi volt, ennél finomabb brownie-t már soha nem fogsz találni. MOST süsd meg. És tudjátok, hogy mi benne a legjobb? Nincs benne se fehér liszt, se cukor (mézből is csak 45 g összesen), és mégis az egyik legfinomabb csokoládés édesség, amit valaha ettem. A mandulavajtól kissé marcipán ízű lesz, az állaga fantasztikus, szaftos-ragacsos, csokis, de nem túl édes, elképesztően finom! És 10 perc összedobni. Na, tudsz ennél jobbat?

Hozzávalók (egy kb. 26X14 cm-es kis tepsihez):
45 g méz
75 g nagyon finomra őrölt mandula (én kávédarálóban őröltem liszt finomságúra)
115 g MENDULA mandulavaj
100 g 70%-os étcsokoládé
15 g kakaópor
2 tojás

Az egész tojásokat a mézzel habosra keverem. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztom. A mézes tojáshoz keverem a mandulavajat, majd a csokit és a darált mandulát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, 180 fokon kb. 10 percig sütöm. Ne süsd túl, mert akkor kiszárad, és elvész a lényeg, akkor jó, ha a beleszúrt hústűre még ragad kicsi tészta.