0Ft

0 termék a kosárban

Csokis mogyorókrémmel töltött szívek

Imádom azokat a formákat, amiket használva a sütiben – ha megsült – lesz egy kis mélyedés, amit aztán mindenféle jósággal (főleg krémmel) lehet megtölteni, aztán díszíteni. Szerintem az ilyen süti nagyon dekoratív, van annyira szép, mint egy cupcake.

Nekem egy 6 db-os szív alakú van, amiben most a kedvenc banános-mandulás muffinomat sütöttem, amit magában is imádok, de most még megfejeltem a saját tejcsokis mogyorókrémünkkel, raktam rá gyümölcsöt (ami éppen itthon volt), majd még egy kis fehér csokival is becsíkoztam. Ahhh… Gyerekzsúrra szerintem ideális, könnyen elkészíthető, és a kis lurkók azért esznek egy kis gyümölcsöt is így, nem valami cukorgyönggyel díszített rémséget. (Jól van, jól van, annak is van létjogosultsága. Zsúrokon főleg:)

Ha nincs ilyen formánk, használjunk sima muffin formát, és annak a tetejére kenjük a mogyorókrémet!

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

10 dkg vaj
1 érett banán
2 tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg őrölt mandula
10 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj

A muffinhoz a vajat megolvasztom, és a banánnal, a tojásokkal, a cukorral és a vanília-kivonattal botturmixszal egyneművé dolgozom. A lisztet egy másik tálba szitálom, és elkeverem a többi száraz hozzávalóval (fahéj, sütőpor, őrölt mandula). A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverem. A muffinformát kb. 2/3-ig töltöm a tésztával. Ne töltsük túl, mert úgyis a teteje lesz alul, és ehhez le kell majd vágni a felpúposodott tetőt, hogy megálljon majd stabilan. Ha nagyon teletöltjük, annál többet kell majd levágni belőle. 180 fokon tűpróbáig sütöm.

A formában hagyom kihűlni, majd kifordítom őket a formából, levágom kicsit a tetejüket (azaz már az aljukat) egyenesre, megfordítom, hogy a mélyedés legyen felül, azokat pedig megtöltöm csokis mogyorókrémmel. Gyümölccsel, olvasztott fehér csokival díszítem.