Ismét egy marcipános sütike… ígérem, idén nem lesz több:) De nem bírok leállni vele, évközben nem nagyon szoktam marcipánnal sütögetni, de ilyenkor nem tudom megállni. Külsőre ártatlan kis édességnek tűnik, de ha beleharapsz, olyasmi, mintha marcipánba harapnál, mégsem olyan tömény, a mandula ropog a külsején, az étcsoki pedig ellensúlyozza a marcipán édességét. Egyben van, na:) Meg kell kóstolni!

marcipánszarv-1

Hozzávalók (kb. 18-20 darabhoz):

20 dkg marcipánmassza
1 tojásfehérje
3 ek mandulaliszt/őrölt mandula
5 dkg cukor
1 csipet só
6 dkg mandulalapocska

a tetejére: 1 tojássárgája

6-7 dkg étcsokoládé

A mandulalapocska kivételével minden hozzávalót egy tálba teszek, és villával összetöröm vagy botturmixszal egyneművé összedolgozom. A mandulalapokat egy tányérra szórom. A masszából kiskanállal kis halmokat szedek, meggörgetem a mandulában, és úgy formázok belőle kis szarvakat/kifliket (eléggé ragad a massza, de így könnyű lesz formázni). Sütőpapírra teszem, és a kissé felvert tojássárgával megkenem őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm a kifliket, amíg a mandula szépen megbarnul rajtuk (ha más édességből kimaradt tojásfehérjénk van, és így nincs tojássárgája, elhagyható a megkenés, attól csak szép fényes lesz).

A tetejéhez az étcsokit gőzfürdőben vagy mikróban felolvasztom (mikróban történő olvasztásnál kb. 10 mp-enként nézzünk rá a csokira, és keverjük át, mert könnyen odaég!), a szarvacskák végeit belemártom a csokiba, és rácsra rakosgatva hagyom megdermedni.

marcipánszarv-2