0Ft

0 termék a kosárban

Magvajak

Nassolnál valami édeset, és mégis egészségeset? Laktóz- vagy gluténérzékeny van a családban? Fogyókúrázol? Vagy csak simán odafigyelsz arra, hogy mit sütsz-főzöl a családodnak, ami egészséges, tápláló és egyben finom is?

Helló, magvaj!

A különféle olajos magokból (mogyoró, mandula, dió, kesudió stb.) készült isteni, selymes krémek itthon kevésbé elterjedt alapanyagok, pedig natúr változatuk (hozzáadott cukor, só vagy növényi olajok nélkül) hihetetlen változatosan felhasználhatóak a konyhában, nem csak édességek elkészítéséhez, hanem például hús-, tészta vagy zöldséges ételek mártásaiba, kenyérre kenve vagy mártogatóshoz is. És a bónusz: mindegyik superfood, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjével.

Tudtad például, hogy a mandula különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a “rossz” koleszterin szintjét, és hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását? Vagy hogy kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin-forrás, melyek közül ez utóbbi például egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától?

És azt tudtad, hogy a mogyoróban nagy mennyiségben – 100 g-ban 10,2 g – találhatóak élelmi rostok? A rostok többféle jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre: védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-, bélrendszerben megduzzadnak. Ezen felül serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

Eddig még nem próbáltad őket? Mire vársz? Rendelj egy-két üveggel bármelyik ízből, és meglátod, hogy hamarosan függő leszel… De végre lelkiismeret-furdalás nélkül!

Garantáljuk, hogy a gyerekek is odalesznek érte, hiszen hozzáadott cukor nélkül is kissé édeskés az ízük, így „mit adjak a gyereknek édesség helyett?!” probléma is kipipálva!

NATÚR MAGVAJAINK ÉS PALEO MOGYORÓKRÉMÜNK CSAK TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐKBŐL ÁLLNAK, NEM TARTALMAZNAK CUKROT, MESTERSÉGES ÉDESíTŐSZEREKET, ADALÉKANYAGOKAT, NÖVÉNYI OLAJOKAT (PL. PÁLMAOLAJ), AROMÁKAT, TARTÓSÍTÓSZEREKET.

EZEK A TERMÉKEINK GLUTÉN-, TOJÁS-, CUKOR-, TEJFEHÉRE- ÉS LAKTÓZMENTESEK.

paleo csokis mogyi kép

Paleo kakaós mogyorókrém

Mindenki nagy kedvence, a csokoládés mogyorókrém paleo változatban! A pörkölt mogyoróból készült natúr mogyoróvajhoz csak magas kakaóvaj tartalmú, belga kakaóport és egy kevés mézet adtunk. Az eredmény? Mintha egy tábla mogyorós étcsokoládéba harapnál… tökéletes, csokoládés-mogyorós krém, 75%-os mogyorótartalommal.

Miért pont mézzel? Miért nem valami alacsonyabb kalóriájú édesítőszerrel? A válaszunkért katt ide…

mandulavaj

Mandulavaj

Magyar termelőtől – a Balaton-felvidékről – vásárolt, 100%-ban mandulából készült mandulavaj.

Hozzáadott só, cukor, növényi olaj, tartósítószer vagy egyéb hozzávaló nélkül.

GLUTÉN-, TOJÁS-, CUKOR-, TEJFEHÉRE- ÉS LAKTÓZMENTES

Felhasználható paleo és hagyományos sütemények alapanyagaként – például torták, kekszek, péksütemények töltelékeként, zsiradék helyettesítésére (vaj, kókuszzsír helyett) –, kenyérre kenve, mártogatósnak, hús- vagy zöldséges ételek mártásaiba.

dióvaj

Dióvaj

Magyar termelőtől vásárolt, 100%-ban dióból készült dióvaj.

Hozzáadott só, cukor, növényi olaj, tartósítószer vagy egyéb hozzávaló nélkül.

GLUTÉN-, TOJÁS-, CUKOR-, TEJFEHÉRE- ÉS LAKTÓZMENTES

Felhasználható paleo és hagyományos sütemények alapanyagaként – például torták, kekszek, péksütemények töltelékeként, zsiradék helyettesítésére (vaj, kókuszzsír helyett) kekszekbe –, kenyérre kenve, mártogatósnak, hús- vagy zöldséges ételek mártásaiba.

mogyoróvaj kép

Mogyoróvaj

Magyar termelőtől vásárolt, 100%-ban pörkölt mogyoróból készült mogyoróvaj.

Hozzáadott só, cukor, növényi olaj, tartósítószer vagy egyéb hozzávaló nélkül.

GLUTÉN-, TOJÁS-, CUKOR-, TEJFEHÉRE- ÉS LAKTÓZMENTES

Felhasználható paleo és hagyományos sütemények alapanyagaként – például torták, kekszek, péksütemények töltelékeként, zsiradék helyettesítésére (vaj, kókuszzsír helyett) kekszekbe –, kenyérre kenve, mártogatósnak, hús- vagy zöldséges ételek mártásaiba.