0Ft

0 termék a kosárban

Alapanyagainkról

Az elmúlt évek kísérletezgetései során kikristályosodott számunkra, hogy alapanyagok terén nem szabad kompromisszumokat kötni. Nem lehet azt várni, hogy silány alapanyagból tökéletes eredményt kapjunk. Szerencsére már megtaláltuk azokat a beszállítókat és termelőket, akik stabilan hozzák ezt a szintet. Hiszünk a hazai alapanyagokban, így ha tehetjük akkor próbálunk itthoni termelőktől vásárolni. Vegyük például a híres bajai vaníliát, vagy a vonyarcvashegyi kakaót. :)

dioliget

A dióliget ökogazdálkodás diójánál aligha lehet jobb alapanyagot találni. Magas olajtartalom, selymes és telt íz.

mandula

A mandulát több forrásból szerezzük be, szigorúan a Balaton-felvidékről. Sokat kóstoltunk, próbálgattunk, viszont ennek párja nincs. A helyi mikroklíma és talaj ideális ennek a növénynek, így már-már azon vesszük észre magunkat, hogy komoly érzelmeket táplálunk az itt termett mandula iránt.

mogyoró

Hogy-hogy nem, a legjobb mogyorókrém alap összetevője is a Balaton partjáról érkezik. Itt talán kiélezettebb a verseny, az Alföldről is több helyről kóstoltunk nagyon finomat, viszont mégiscsak Balatonboglárról vásárolunk.

méz

Nagy szerencsénkére ismerünk néhány méhet Nógrád megyében, akik segítenek nekünk összegyűjteni a virágport a mézhez.

szabo

Sok kísérletezést, vaktesztet követően a Szabó malom lisztjét választottuk. Ég és föld a különbség közte és a versenytársai között.